Slenkendag Doorwerth | Slenken Club
Logo GGSC
Slenkendag en oogstfeest van Geldersch Landschap & Kasteelen

Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen

Slenkendag

Geldersch Landschap & Kasteelen houdt jaarlijks, elke laatste zondag van september, het oogstfeest op het binnenhof van Kasteel Doorwerth.

Op deze dag presenteert Kasteel Doorwerth de resultaten van de groentetuin en de boomgaard aan de bezoekers van de oogstmarkt. De imkers van Doorwerth zullen niet ontbreken met hun honing. Ook anderen bieden die dag hun (biologische) producten aan. Te denken valt aan biologische wijnen, vlees- en zuivelproducten, jams, sauzen, azijnen, mosterd, eetbare paddenstoelen, escargots, bieren en fruit.

Tijdens de oogstdag is er ook weer de jaarlijkse slenkendag. Alle slenkenfokkers en -liefhebbers zijn daarbij van harte welkom van 11:00 tot 16:00 uur; fokkers en liefhebbers van andere rassen zijn uiteraard ook van harte uitgenodigd! De slenkendag is een mooie gelegenheid om van gedachten te wisselen over de liefhebberij. Ook kunnen duiven worden meegebracht om te showen, te ruilen of te verkopen.

Deze dag kan men ook het kasteel van binnen bekijken. Kasteel Doorwerth is een van oorsprong middeleeuws kasteel. In de hoofdburcht zijn drie musea gevestigd: het kasteelmuseum, het Museum Veluwezoom en het Nederlands Jachtmuseum.

Het hele gebeuren vindt plaats van 11:00 tot ca. 16:00 uur op het terrein van het kasteel, Fonteinallee 4 te Doorwerth. Voor meer informatie, neem contact op met Johan Ruys of Pieter Jansma.

Webmaster: Pieter Jansma | Sitemap | Disclaimer | Copyright ©: Groninger en Gelderse Slenken Club
Print deze pagina